VR-Animaatiotyöpaja

  • 19/11/2023

Animaatiokilta ry ja monitaidejärjestö MUU ry järjestävät ensimmäisen VR-animaatioon ja VR-taiteeseen keskittyvän työpajan 21.-26.11.2023 Paja järjestetään MUU Nykytaidekeskuksessa Helsingin Kaapelitehtaalla ja kurssin vetäjinä toimivat mediataitelija Leena Jääskeläinen, Animaatiokillan puheenjohtaja, mediataitelija Albert Laine sekä mediataitelija Kristina Laine.

Aiemmin kesällä järjestetyn avoimen projektihaun kautta työpajaviikolle valittiin animaatio-ohjaajat Kaisa Penttilä ja Reetta Neittaanmäki projektilla Marjat Parisuhdeterapiassa, mediataitelija ja dokumentaristi Soile Mottisenkangas projektilla Vehmas laidunkaupunki, mediataitelija Tiio Suorsa projektilla Huoneet, kuvataitelija Pauliina Salminen projektilla VesiympäristöLaidunniitty animaattori Juha Mustonen teoksella Lastenhuone.

Työpajaviikon aikana osallistujat kehittelevät projekti-ideoitaan, testaavat ideoiden toimivuutta VR-ympäristössä sekä samalla tutustuvat VR-teknologiaan, sen tuomiin mahdollisuuksiin ja rajoitteisiin. Kurssin vetäjät ohjaavat ja auttavat projektien kehittelyssä. Kursin aikana osallistujat tulevat jakamaan kokemuksiaan ja voivat hyödyntää vertaisoppimista ideoidensa jatkokehittämisessä.

VR-työpaja on jatkoa vuonna 2022 alkaneelle Animaatiokillan ja MUU ry:n VR-hankkeelle. Vuonna 2022 toteutettiin kaksi VR-tutustumispajaa, jossa yhdistyksen jäsenet pääsivät kokeilemaan VR-laitteita ja niillä työskentelemistä. Hanke jatkuu vuonna 2024 projektien jatkokehittelyllä ja VR-taidenäyttelyllä.

Työpaja toteutetaan Audiovisuaalisen Kulttuurin Edistämiskeskuksen kurssituen avulla.

Artikkelin kuva; Tero Konttinen, MUU ry.

Top