LYHYTELOKUVAPÄIVÄ

  • 12/12/2023

Valtakunnallista Lyhytelokuvapäivää vietetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa 21.12.2023, ja sitä juhlistetaan aikavälillä 14.-21.12.2023. Ranskasta lähtöisin olevan päivän tarkoitus on vahvistaa lyhytelokuvien näkyvyyttä, ja tuoda lyhytelokuvia lähemmäksi leffaintoilijoita ympäri Suomea matalalla kynnyksellä. Lyhytelokuvapäivä jakaa elokuvan ilosanomaa tänäkin vuonna suoraan kotisohville, kouluihin, kirjastoihin, elokuvateattereihin ja kaikenlaisiin muihin pop-up tapahtumiin tulevan tapahtumaviikon aikana.

Näytöksiä nähdään niin isoissa elokuvateattereissa kuten Suomen Elokuvasäätiön Kino K13:sta Helsingissä sekä Niagara -elokuvateatterissa Tampereella, kuin myös erilaisissa pop-up tapahtumissa ympäri Suomen aina Virroilta Nilsiään kuin Kirkkonummelta Rovaniemelle.

Näytöskokonaisuuksissa nähdään muuan muassa Heta Jäälinojan Nun or Never (2023), Jenny Jokelan Barbeque (2017) sekä Mika Koskisen Kirjeitä Parkkimäentielle (2022).

Tämän vuoden uutuutena on Open Screen -kategoria, johon kuka vain saattoi osallistua omalla lyhytelokuvallaan. Mukaan kannustettiin niin harrastelijat kuin kokeneet tekijät.

Lokakuun aikana Lyhytelokuvapäivä vastaanotti yhteensä 111 elokuvaa, joista kuratoitiin kuuden elokuvan kokonaisuus. Valinnan tekivät Lyhytelokuvapäivän työryhmä Elina Vitkala ja Teemu Saarinen.

Open Screen -elokuvapaketti on kenen tahansa tilattavissa Lyhytelokuvapäivää juhlistavan viikon ajan 14.–21.12.2023. Monipuolisesta paketista löytyy niin draamakomediaa, scifiä, animaatiota kuin hieman kokeellisempaa elokuvaa.

Lyhytelokuvapäivää järjestävät Tampereen Elokuvajuhlat, Rakkautta ja Anarkiaa, YLE, AV-Arkki, Turku Animated Film Festival, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, IhmeFilmi ry sekä Azh Boyzz. Tapahtumaa rahoittaa Suomen Elokuvasäätiö.

Lisätietoa Elokuvapäivän sivuilta.

Top