Kopioston AV-valtakirja

Animaatiokillan jäsen, anna Kopioston AV-valtakirja Animaatiokillan nimissä

Näin varmistat omien oikeuksiesi toteutumisen. AV-valtakirjalla Kopiostolle myönnetään oikeus valvoa ja myöntää puolestasi lupia teostesi käyttöön. Antamalla valtuudet varmistat, että teoksiasi käytetään luvallisesti, tekijänoikeuksiasi kunnioittaen. Samalla varmistat, että saat sinulle kuuluvat tekijänoikeuskorvaukset. Omien teostesi lisäksi olet oikeutettu korvauksiin sellaisten animaatiosarjojen tai -elokuvien edelleenesittämisestä, joissa olet ollut mukana osana työryhmää. Animaatiokilta valvoo animaatioalan etuja ja edustaa animaationtekijöitä tekijänoikeusneuvotteluissa.

Av-valtakirjan myönnetään aina jonkin Kopioston jäsenjärjestön nimissä

AV-valtakirjan täyttäminen on teko omien oikeuksiesi sekä koko animaatioalan puolesta.

Toimi seuraavasti:

  1. Täytä AV-valtakirja Kopioston sivuilla tästä linkistä
  2. Valitse Animaatiokilta jäsenjärjestöksi, jolle annat valtuuden
  3. Muista rastittaa kaikki tehtävät, joita teet nyt ja mitä arvelet tekeväsi tulevaisuudessa
  4. Toimita AV-valvontavaltakirja Kopiostolle
  5. Mikäli kysyttävää ota yhteyttä Animaatiokiltaan tai Kopiostoon

Huomioithan, että valtaosa animaatioon liittyvistä työtehtävistä on listattu graafikon ja kuvittajan alle Kopioston järjestelmässä.

Kun annat av-valtakirjan Animaatiokillalle, Kopiosto maksaa sinulle kuuluvat tekijänoikeuskorvaukset av-teostesi jälkikäytöstä. Lisäksi Kopiosto huolehtii, että tekijänoikeuksiasi kunnioitetaan ja teoksiasi käytetään luvallisesti.

Av-valtakirja annetaan Kopioston jäsenjärjestölle. Animaatiokilta edustaa Kopiostossa televisio-ohjelmiin animaatioita, kuvituksia ja graafista suunnittelua tekeviä tekijöitä, joten anna av-valtakirjasi meille. Animaatiokilta jakaa pienen osan Kopioston keräämistä av-korvauksista myös  koulutusten tai palkintojen muodossa animaatioalantekijöiden hyväksi.

Animaatiokillan nimissä oleva valtakirja säilyy voimassa pysyvästi. Voit päivittää valtakirjaa esimerkiksi lisäämällä siihen ominaisuuksia.

Top