Mentorit

VUODEN 2022 MENTORIT

Tatu Pohjavirta

Ohjaaja, käsikirjoittaja, animaatiotaiteilija

Tatu Pohjavirta on pitkän linjan animaatio-ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Tuottelias indie-elokuvan tekijä Pohjavirta on tehnyt lukuisia palkittuja lyhytanimaatioita, kuten Elukka (2005), Eläimiä eläimille (2011), Lepatus (2015), Au Pair (2017) sekä Kaikki herkät jutut (2020). Pohjavirran animaatioissa yhdistyvät omaperäinen kerronta, animaation ilmaisuvoima sekä tinkimätön laatu.

www.pohjavirta.art

Kari Juusonen

Ohjaaja, käsikirjoittaja

Suomen eturivin animaatio-ohjaajiin lukeutuva Kari Juusonen on työskennellyt useissa kansainvälisissä tuotannoissa. Juusonen on ohjannut Suomen menestyneimmät pitkät animaatioelokuvat Niko, lentäjän poika (2008) sekä Niko 2, lentäjäveljekset (2012). Juusonen on työskennellyt myös Rovion Angry Birds Toons ja Angry Birds Stella -sarjoissa ohjajaana. Lisäksi Juusonen on tehnyt urallaan useita lyhytanimaatioita ja hän useina vuosina ollut vierailevana opettajana alan oppilaitoksissa.

www.karijuusonen.com

Veronica Lassenius

Ohjaaja, käsikirjoittaja, kuvittaja

Pikkukala -studion toisella perustajalla ja taiteellisella johtajalla Veronica Lasseniuksella on laajaa osaamista animaatioalalta sekä kokemusta kansainvälisten animaatiotuotantojen pyörittämisestä. Esimerkiksi Fungi, Taste Buddies ja Royals Next Door -sarjoista tutulla studiolla on toimipiste myös Barcelonassa ja lisäksi Pikkukala on ollut mukana useissa muissa yhteistuotannoissa. Lassenius toimii useisiin maihin myydyn Royals Next Door -sarjan ohjaajana. Lisäksi Lassenius on kirjoittanut ja kuvittanut lastenkirjoja.

www.pikkukala.com

Top