Aktorit

VUODEN 2022 MENTORI-OHJELMAAN OSALLISTUNEET AKTORIT

Kaisa Sollo

Mentori: Veronica Lassenius

Olen Kaisa Sollo, kokenut suunnittelija ja uusi tulokas animaatioalalla. Lapsille suunnatut sisällöt, vektorigrafiikka, 2D animaatio ja hahmosuunnittelu ovat lähellä sydäntäni. Hain Animaatiokillan mentoriohjelmaan oppiakseni uusia näkökulmia yhdessä toimimiseen ja työtapoihin, sekä saadakseni lisää ymmärrystä alasta tulevaisuutta varten.
Olen kiinnostunut toimimaan suunnittelijana animaatioiden parissa, ja työskentelen tällä hetkellä Ferlyllä taiteellisena johtajana Momolu and Friends -animaation suunnittelijatiimissä. Työssäni piirrän uusia hahmoja ja taustoja sarjaan, sekä huolehdin siitä, että tiimimme pysyy sarjalle määritellyssä tyylissä. Olen projektin edetessä oppinut paljon suunnitteluprosessista ja kansainvälisessä animaatioproduktiossa työskentelystä. Opittavaa on kuitenkin vielä paljon, niin itse työssä kuin projektiluonteisessa alassa, itsensä kehittämisessä ja markkinoimisessa.
Olen taustaltani muotoilija ja työskentelin 14 vuotta kuvioiden ja tuotesuunnittelun parissa Marimekolla. Olen opiskellut animaatiota ja pelisuunnittelua Stadin Ammattiopistossa Media-alan perustutkinnon yhteydessä sekä verkkokursseilla. Tein myös harjoittelujakson Animaatiokoplalla Divine Consultants – The Beginning -sarjan värittäjänä ja taustojen piirtäjänä, mahtava kokemus sekin! On ollut hienoa päästä tekemään yhteistyötä kokeneiden ammattilaisten ja taiteilijoiden kanssa, ja nähdä eri kokoisia tuotantoja. Omat projektini tällä hetkellä ovat grafiikoita ja animaatioita pieniin mobiilipeleihin.

Animaation mentori -ohjelma on mahtava idea varsinkin tällaisena aikana, kun kohtaamiset jäävät vähemmälle. Työskentely etänä sujuu alalla hienosti, ja mahdollisuus verkostoitumiseen ja ammattitaidon kehittämiseen on aina tervetullutta. Odotan innolla keskusteluja Veronica Lasseniuksen kanssa! Kiitos mahdollisuudesta päästä mukaan ja toivottavasti kohtaamme pian kasvotustenkin!

Anne Savitie

Mentori: Tatu Pohjavirta

Olen Anne Savitie, koulutukseltani kuvataiteilija ja animaatio-ohjaaja.

Minulla on intohimoinen suhde animaatioon, mutta valitettavasti sen tekeminen on jäänyt viime vuosina vähäiseksi. Ei se silti tarkoita sitä, etteikö animaation liittyviä ideoita mielessäni pyörisi jatkuvasti. Nyt on vaan vähän välineet hukassa ja kaipaavat päivittämistä. Animaatiossa minua kiehtoo erilaiset tarinankerronnan mahdollisuudet ja yksinkertainen magiikka. Valmistuttuani Turun Taideakatemiasta 2008, kehittelin aikuisille suunattua nukkeanimaatiota useamman vuoden. Hanke meni kuitenkin jäihin, kun kehittelytukea ei sille ironnut Elokuvasäätiöstä. Päätin keskittyä taiteen tekemiseen ja sain lapsenkin, nukkeanimaatiokäsis jäi pöytälaatikon perille. Animaatio-osaamistani olen viime vuosina käyttänyt lähinnä animaatiopajojen vetämiseen kaikenikäisille, päiväkoti-ikäisistä vanhuksiin. Lisäksi olen ollut useampana vuotena mukana tekemässä Animatricks-animaatiofestivaalia.

Haluan tulevaisuudessa tehdä animaatiota, sekä osana videotaidettani että myös itsenäisinä teoksina, lyhytelokuvana. Mentorin kanssa toivon löytävän vastauksen kysymykseen: Miten voisin saada vapauden tehdä minua kiinnostavaa animaatiotaidetta, ilman isoja rahoituksia, niin että jälki olisi kuitenkin mahdollisimman uskottavaa? Mitä kaikkea voi ja kannattaa tehdä itse, mihin budjetoida ammattiapua muualta? Viimeksi olen kehitellyt kokeellista animaatiota nimeltä Alternative anatomy. Toivon saavani mentoriltani käytännön neuvoja, miten lähden viemään tätä animaatioideaani eteenpäin.

Animaation mentorista olisi ollut minulle hurjasti apua aikoinaan, koulusta valmistuneena. Mutta on siitä varmasti nytkin tosi paljon apua, jotta pääsen animaation tekemisen pariin takaisin. Minulla on vahvoja taiteellisia visioita, mutta olen myös tiimityöskentelijä ja arvostan toisen näkökulmaa ja kokemusta. On hienoa, että tällainen Animaation mentori hanke on olemassa, sillä tiedän hyvin, ettei tie animaatio-ohjaaksi koulun jälkeen ole mutkaton, varsinkaan jos ei ole tukijoukkoja taustalla

Tiina Manninen

Mentori: Kari Juusonen

Tiina täällä, moi. Oon 26-vuotias storyboard artisti ja visuaalinen suunnittelija Turusta. Valmistuin 2019 Englannista taiteen kandidaatiksi ja siitä lähtien oon kamppaillut töiden löytämisen ja jaksamisen kanssa. Kun muutin takaisin Englannista Suomeen pienentyi alan tukiverkosto ihan silmänräpäyksessä. Toivonkin siis, että löytäisin mentori-ohjelman kautta uusia kontakteja ja samalla selviäisi mihin haluan oikeasti erikoistua animaatio alalla.

Top