Kansainvälinen Animaatiopäivä

  • 10/10/2023

Animaatiokilta ry juhlistaa Kansainvälistä Animaatiopäivää lauantaina 28.10. Keskustakirjasto Oodin Aura-salissa ilmaisella lyhytanimaationäytöksellä.

Näytöksessä nähdään tuoreita ja värikkäitä lyhytanimaatioita ympäri maailmaa. Animaatiot on valittu kansainvälisen animaatioalan kattojärjestön ASIFA:n ( Association Internationale du Film d’Animation) valikoimasta. Animaatiokilta on ASIFA:n järjestöjäsen.

Näytöksen animaatiot ovat

The Pioneers 9.40 min, Ohjaaja: Simon Cottee, Kanada

Donks 6.36 min, Ohjaaja: Felix Colgrave, Australia

Meal on a plate  6.55 min, Ohjaaja: Chenglin Xie, Kiina

Morning glory 10.25 min, Ohjaaja: Wang Shiheng, Kiina

“Flute Solo” in SFUMATOSCOPE and SUBTITLES!  3.05 min Ohjaaja: Jim Middleton, Yhdysvallat

Mosaic 4.02 min, Ohjaaja: UMBC Animation, Yhdysvallat

Sri Aurobindo-A New Dawn 28 min, Ohjaaja: Suresh Eriyat, India

Kesto 1 tunti, 6 minuuttia

Näytös klo 16.30 Oodin 2.kerroksen Aura-tilassa. Tilan löydät 2.kerroksesta ryhmätyötilojen läheltä. Helpoiten pääset tilaan pääovien vieressä olevia kierreportaita, Aura tila on kierreportaiden ja 2.kerroksen neuvontapisteen vieressä.

Kansainvälistä Animaatiopäivää juhlitaan maailmanlaajuisesti joka vuosi 28.10. Tuona päivänä vuonna 1892 ranskalainen Emile Reynaud esitti ensimmäistä kertaa yleisölle liikkuvaa kuvaa Theatre Optiquessa Pariisissa. Tuolloin katsotaan myös animaation syntyneen.

Samana päivänä Oodissa järjestetään myös Animaatiokillan jäsenille suunnattu IdeaLab, jossa jäsenet voivat vapaamuotoisesti keskustella omista kehitteillä olevista projekteista tai ideoista taiteelliselle projektille. Projekti voi olla niin animaatio, elokuva, sarjakuva, kirja, peli, näyttely tai ihan lähes mitä vain.

Artikkelin kuva – Kansainvälisen Animaatiopäivän virallinen juliste, suunnittelija Georges Schwizgebel.

Top