Kopioston AV-valtakirja

Animaatiokillan jäsenenä, voit tehdä Kopioston AV-valtakirjan Animaatiokillan nimissä

Näin varmistat omien oikeuksiesi toteutumisen. AV-valtakirjalla annat Kopiostolle oikeuden myöntää puolestasi lupia teostesi käyttöön. Antamalla valtuudet varmistat, että teoksiasi käytetään luvallisesti, tekijänoikeuksiasi kunnioittaien ja saat sinule kuuluvat tekijänoikeuskorvaukset. Lisäksi olet oikeutettu korvauksiin sellaisten animaatiosarjojen tai -elokuvien edelleenesittämisestä, joissa olet ollut mukana osana työryhmää. Animaatiokilta valvoo animaatioalan etuja ja edustaa animaationtekijöitä tekijänoikeusneuvotteluissa.

Av-valtakirjan täyttäminen on teko omien oikeuksiesi sekä koko animaatioalan puolesta.

Toimi seuraavasti:

  1. Täytä AV-valtakirja Kopioston sivuilla tästä linkistä
  2. Muista rastittaa kaikki tehtävät, joita teet nyt ja mitä arvelet tekeväsi tulevaisuudessa
  3. Toimita AV-valvontavaltakirja Kopiostolle
  4. Mikäli kysyttävää ota yhteyttä Animaatiokiltaan tai Kopiostoon

Huomioithan, että valtaosa animaatioon liittyvistä työtehtävistä on listattu graafikon ja kuvittajan alle Kopioston järjestelmässä.

Voit liittyä Kopiostoon myös ilman, että anna valtuutusta erilliselle jäsenjärjestölle. Jäsenjärjestön nimissä annettu valtakirja kerryttää kuitenkin järjestöille jaettavien kollektiivikorvausten määrää – mitä useamman valtakirjan järjestön jäsenet ovat tehneet, sen isompi on kollektiivikorvaus. Kollektiivikorvaukset jaetaan kerran vuodessa ja nämä kun jäsenjärjestö jakaa eteenpäin jäsenille esimerkiksi koulutusten tai apurahojen muodossa.

Animaatiokillan nimissä oleva valtakirja säilyy voimassa pysyvästi. Voit päivittää valtakirjaa esimerkiksi lisäämällä siihen ominaisuuksia.

Top