Syventävä VR-animaatiopaja syksyllä 2023

  • 10/06/2023

Syventävä VR-animaatiopaja syksyllä 2023

  • 10/06/2023

Syvennä taitojasi, saa vertaistukea ja ohjausta VR-alan ammattilaisilta

Animaatiokilta ja MUU ry järjestävät syksyllä 2023 viikon mittaisen VR-työpajan jäsenilleen. Kurssilaiset valitaan avoimen projektihaun kautta. VR-osaamista syventävä paja on suunnattu ammattitaiteilijoille joilla on jo alustava tai edennyt projekti-idea, jossa halutaan hyödyntää VR-tekniikkaa. Syventävän työpajan hakijalta toivomme jo jonkin verran kokemusta digitaalisesta työskentelystä. 

Pajan tarkoituksena on luoda vuoropuhelua eri taiteen lajien välillä, tukea eri alan taiteilijoita VR-teknologian hyödyntämisessä, sekä tietenkin luoda uutta korkeatasoista VR-taidetta.

Hakijoiden keskuudesta valitaan 3-6 taiteilijaa tai tekijäparia työpajajaksolle. Ennen MUU ry:n Helsingin Kaapelitehtaan tiloissa tapahtuvaa pajaviikkoa, järjestetään yksi etätapaaminen, jossa kurssin osallistujat saavat projekti-ideoilleen neuvoja. Työpajan aikana tekijät tai tekijäparit työstävät viikon ajan teoksiaan, saavat opastusta ja tukea ohjaajilta sekä saavat vertaisarviointia muilta kurssin osallistujilta.

Pajassa työstettävien teosten ympärille suunnitellaan näyttelykokonaisuutta MUU nykytaidekeskuksen syysohjelmistoon 2024.

Hae kurssille tämän linkin kautta!


Projektin aikataulu *

5. kesäkuuta 2023
Avoinhaku alkaa!

15. elokuuta klo 18
Avoinhaku loppuu
Valintaraati tekee päätökset tuettavista VR-hankkeista

22.8. mennessä 

valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse

12.9. klo 17-19
Taiteilijoiden ja opettajian ensimmäinen infotapaaminen (etänä!)

21.11. – 26.11.2023 (alustava aika klo 10-17)
VR-työpajaviikko Helsingissä, MUU nykytaidekeskuksella 

Syksy 2024 (elokuun loppu)

Suunnittelemme pajan VR-hankkeille näyttelyn MUU nykytaidekeskuksella syksyn ohjelmistoon. Kyseessä on alustava suunnitelma sillä haemme vielä lisärahoitusta. (alustavat päivämäärät 31.8.-8.9.2024)

* Toivomme että hakijat voivat sitoutua aikatauluun (lukuun ottamatta näyttelyajankohtaa, joka on vielä alustava suunnitelma)

Työpajaohjaajat ja järjestäjät

Leena Jääskeläinen on helsinkiläinen mediataiteilija, animaatioelokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja. Tällä hetkellä hänellä on työn alla taiteilijoiden uniin pohjautuva VR-teos Making Art In My Dreams. Yhdessä Kaisa Penttilän kanssa hänellä on kehittelyvaiheessa ensimmäinen pitkä lasten animaatioelokuva Karhupuisto, ja käsikirjoitusvaiheessa toinen pitkä leffa työnimeltään Tavallisten sukukokous. Jääskeläisen ja Penttilän anarkistinen piirrossarja Råtta Booris parantaa tapansa juhlii parhaillaan kymmenettä vuottaan. Virtuaalitodellisuudessa Leenaa kiinnostaa ennen kaikkea täydellinen uppoutuminen ja keskittyminen. 

www.leenajaaskelainen.fi

Albert Laine on suomalainen taiteilija, kouluttaja ja järjestäjä, jolla on vuosikymmenten kokemus taiteen ja viestinnän aloilta. Laine työskentelee elokuvan, mediataiteen ja kuvataiteen kentillä. Laineen työskentely ulottuu tv-mainoksista taiteelliseen auteur-työhön. Laine on toiminut kansainvälisen Animatricks -animaatiofestivaalin tuottaja neljän vuoden ajan sekä hän on Animaatiokilta ry:n puheenjohtaja. Lisäksi Laine on Valtion audiovisuaalisen taiteen toimikunnan jäsen.

http://www.albertlaine.com

Kristina Laine on monialainen taiteilija joka työskentelee kuvataiteiden, animaation ja VR:n parissa. Hänellä on ympäristötaiteen maisterin tutkinto Aalto-yliopistolta. Teoksissaan Laine keskittyy erilaisiin visuaaliseen kerronnan muotoihin, joita kanavoituu taideteoksien, animaatioelokuvien, teatterin ja VR-kokemusten muodossa.


Animaatiokilta
Animaatiokilta ry on Suomen suurin animaationtekijöiden ja animaatiotaitelijoiden kattojärjestö, joka tukee jäsentensä ammatillista identiteettiä ja työskentelymahdollisuuksia Suomessa sekä pyrkii nostamaan animaatiotaiteen profiilia omana taidemuotonaan. 

MUU ry

MUU ry on valtakunnallinen taiteilijajärjestö, joka edustaa perinteisten taiteenalojen ulkopuolella syntyneitä taidemuotoja. MUUn edustamia taidemuotoja ovat mm. performanssi, installaatio, mediataide, ääni-, käsite-, yhteisö- ja ympäristötaide, taiteidenväliset ja taiteen ja tieteen väliset taidealat. Yli 700 taiteilijan järjestö ylläpitää MUU nykytaidekeskusta Helsingin Kaapelitehtaalla, jossa on vuosittain kymmeniä eri näyttelyitä ja taidetapahtumia.

VR-työpaja toteutetaan Audiovisuaalisen Kulttuurin Edistämiskeskuksen kurssituen turvin.


Lisätietoa kurssista
Anna Suonsyrjä, tuottaja MUU ry  producer@muu.fi 

Mika Koskinen, toiminnanjohtaja  info@animaatiokilta.fi 

Top