MASTERCLASS-SARJA ALKAA

  • 07/03/2024

Animaatiokillan uusi Masterclass-sarja starttaa maaliskuussa. Masterclass-sarja tuo laajan kattauksen ajankohtaisia kotimaisia ja kansainvälisiä animaationtekijöitä ja heidän töitään esille, ja antaa yleisölle mahdollisuuden kurkistaa animaationtekemisen kulisseihin ja kuulla tarkemmin kunkin elokuvan syntyprosessista. 

Lucija Mrzljak -masterclass

Keskiviikko 20.3. klo 18.00-19.00
Kaapelitehtaan Konttorilla.

Ensimmäisen puhuja on Lucija Mrzljak (1990, Zagreb). Mrzljak on Tallinnassa nykyisin asuva kroatialainen animaatio-ohjaaja, kuvittaja, joka on valmistunut animaation maisteriksi Tallinnan Taideakatemiasta vuonna 2016. Hän on ohjannut lukuisia palkittuja lyhyelokuvia yhdessä Morten Tšinakovin ja yhteistyössä Tallinnan Joonisfilm ja Zagrebilaisen Adriatic Animation studioiden kanssa. Näistä näytöksessä nähdään tuorein animaatio Eeva (2022), joka on voittanut useita palkintoja ympäri maailmaa, ja pääsi Oscar-gaalan short listalle tämän vuoden Parhaan Lyhytanimaation kategoriassa. Animaatioiden lisäksi Lucija työskentelee kuvittajana ja  hän on kuvittanut muun muassa elokuva​​julisteita sekä hän on julkaisut kuvitettuja kirjoja lapsille.. Tällä hetkellä hän opettaa Viron Kuvataideakatemiassa animaatiota sekä opiskelee audiovisuaalista sävellystä Viron musiikkiakatemiassa. 

Jenny Jokela -masterclass

Keskiviikko 24.4. klo 18.00-19.00
Kaapelitehtaan Konttori

Masterclass-sarjan toisessa osassa vuoron saa suomalaisohjaaja Jenny Jokela ja hänen maalaustekniikalla toteutettu lyhytanimaatio Sweet Like Lemons.

Jenny Jokela (s.1990) on Edinburghissa asuva suomalainen animaatio-ohjaaja ja -taiteilija. Hän valmistui Animaation maisteriksi Lontoon Royal College of Artista vuonna 2017. Jokela on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien Cristal-palkinnon parhaasta opiskelija-animaatiosta Annecyssa vuonna 2018. Jokelan elokuviin lukeutuvat muun muassa Barbeque sekä tuorein Sweet Like Lemons, joka pääsi myös brittiläisen Bafta -gaalan pitkälle listalle vuonna 2024. Hänen elokuvansa tutkivat seksuaalisuutta ja traumoja sisäelinten, leikkisän ja symbolisen maalatun animaation avulla. Vuonna 2022 Jokelan animoitu projisointi nähtiin Pompidou-galleriassa Pariisissa. Jokela on ohjannut myös lasten tv-sarjoja Hoppsorna (YLE, Suomi, 2018-2022) ja Arne Alligator (SF Studios, Ruotsi, 2023)  Lisäksi hän on tehnyt animaatioita muun muassa BBC:lle, Tate-museolla, Channel 4,:lle, UEFA:lle ja Vogue-lehdelle.

Kevään Masterclass-sarja järjestetään yhteistyössä monitaidejärjestö MUU ry:n kanssa. Masterclass-sarja toteutetaan Audiovisuaalisen Kulttuurin Edistämiskeskuksen kurssituen turvin.

Kaapelitehtaan Konttori on suuri kaksikerroksinen kahvila, myymälä, kulttuurilehtigalleria ja tapahtumatila. Konttori löytyy Tallberginkadulta sisäpihalle johtavasta porttikongista, vastapäätä Thierry Noirin muraalia. Konttorin viihtyisässä miljöössä voit nauttia lyhytelokuvien ohella virvokkeita, pientä purtavaa tai vaikka lasin viiniä. MUU ry toteuttaa videotaiteen tapahtumia Kaapelitehtaan Konttorissa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. www.kaapelitehdas.fi/kaapelitehtaan-konttori

 

Myöhemmin Masterclass-sarja jatkuu kansainvälisellä Storyboardiin keskittyvällä online-luennolla sekä Turussa ja Tampereella järjestettäviin masterclassluennoilla.

Tiedustelut:
Timo Soppela, Toiminnanjohtaja MUU ry, director@muu.fi, www.muu.fi/fi/

Mika Koskinen, Toiminnanjohtaja Animaatiokilta ry, info@animaatiokilta.fi

Top