JOHN POMEROY IHASTUTTI KILTALAISIA

  • 26/04/2021

Animaatio-ohjaaja, ledenga John Pomeroy hurmasi online-yleisönsä torstaina 22.4. järjestetyllä 4 tuntisella Masterclass-luennolla.

John Pomeroy kertoi luennolla monivaiheisesta ja uskomattoman laajasta urastaan. Vuonn 1973 Walt Disney Studiolla uransta aloittanut Pomeroy on ehtinyt työskennellä lukuisissa pitkissä animaatioelokuvissa sekä tv-sarjoissa mitä erilaisimmissa rooleissa. Hänen uralleen mahtuu myös rohkea oman animaatiostudion perustaminen yhdessä animaatiokollegoidensa Gary Goldmanin ja Don Bluthin kanssa 1980-luvulla.

Mielenkiintoisten yksityiskohtien ja sattumusten värittämän historiikin ohella Pomeroy paneutui luennollaan myös animation perusteisiin sekä hahmosuunnitelun näkökulmiin. Nopeasta mutta taidokkaasti tehdyt luonnokset ja animaatiotestit livenä kameran edessä olivat upeaa katsottavaa.

Aloitteleville (sekä myös jo pidempään animaatio alalla työskenteleville) animaattoreille Pomeroy halusi painottaa sinnikkyyden sekä periksiantamattomuuden tärkeyttä. Hänen oma uransa on hyvä esimerkki siitä, että kielteisten vastausten tai vastoinkäymisten ei kannata antaa lannistaa oman unelmansa tavoittelua.

Top