Annecy muistoja Korona-ajan keskellä

  • 29/04/2020

Tämän poikkeuksellisen kevään ja tulevan poikkeuksellisen kesänkin keskellä on mukava suunnata katseet viime vuoteen ja Annecyn kansainvälisiin animaatiofestivaaleihin.

Animaatiokilta osallistui Annecy International Animation Film Festival ja The International Animation Film Market -yhteistapahtumaan 10.-15.6.2019 Ranskan Annecyssa. Animaatiokiltaa tapahtumassa edusti puheenjohtaja Elina Myllykangas.

Annecyn animaatiofestivaali ja MIFA:n ammattilaistapahtuma ovat maailman suurimpia animaatioalan tapahtumia, joka kerää tuhansia alan ammattilaisia ja opiskelijoita Alppien juureen pieneen ranskalaiskylään joka vuosi. Paitsi tänä vuonna. 

Tiiviiseen tapahtumaviikkoon mahtuu lyhytelokuvanäytöksiä, luentoja, verkostoitumistilaisuuksia, erikoisnäytöksiä, taidenäyttelyjä, juhlia, palkintogaaloja ja lukuisia kohtaamisia.

Animaatiokilta oli MIFA:ssa osana Nordic Animation -ständiä yhdessä Finnanimationin kanssa. Animaatiokilta pyrki tilaisuudessa tuomaan esiin suomalaisia animaationtekijöitä ja esitteli ulkomaalaisille vieraille esimerkiksi juuri keväällä nettisivuille luotua jäsenportfoliosivustoa. Jäsenportfoliot tuotiin esiin myös tapahtumaa varten painetuissa käyntikorteissa.

Suomalainen animaatioala ja Animaatiokilta saivat paljon huomiota tapahtumassa ja puheenjohtajamme sai paikan päällä kutsut edustamaan suomalaisia animaationtekijöitä Disneyn sekä Warner Bros. -yhtiöiden kutsuvierastilaisuuksiin.

Lukuisat laadukkaat masterclass -luennot ja tilaisuudet antoivat kattavat näkymän animaatioalaan maailmassa sekä paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi ammattimaisesti laadituista portfolioista, alalle työllistymisestä, animaatioalan eri rooleista ja työskentelystä niissä.

Annecy on usealle animaatioalalla työskentelevälle must-juttu ja voimme myös tapahtumaa suositella kaikille. Varsinkin mikäli oma animaatiosi joskus päätyy Annecyn kovatasoisiin näytöksiin. Tapahtuma on hengästyttävän laaja ja sen osallistujamäärien kasvamisesta sekä kasvun rajoista on puhuttu paljon. Niin Annecy, MIFA kuin muutkin vastaavat tapahtumat ovat kuitenkin tärkeitä erimaalaisten animaationtekijöiden verkostoitumisen ja uusien yhteistyökuvioiden luomisen sekä yleisesti alan näkyvyyden kannalta. 

Vallitsevat poikkeusolot pakottavat eri tapahtumanjärjestäjät kuitenkin uusiin innovaatioihin ja miettimään uusia tapoja saattaa alan ihmisiä yhteen. Kesän 2020 Annecy järjestetään osittain verkossa, supistetussa muodossa luonnollisesti. Tämä saattaa olla jonkin uuden käytännön alku, mutta toivottavasti se ei kuitenkaan kokonaan poista kasvokkain tapahtuvia kohtaamisia. 

Top