ANIMAATIONÄYTTELY HAKU

  • 20/02/2024

Animaatiokilta hakee jäseniltään teosehdotuksia / ideoita animaatioaiheiseen ryhmänäyttelyyn. Teosideoista kuratoidaan ehdotus näyttelykokonaisuudesta Helsingin Taidehallin avoimeen näyttelyhakuun. Taidehallin Säätiö valitsee toteutettavat näyttelyt kesälle 2025.

Haemme innovatiivisia, luovia ja kekseliäitä ehdotuksia teoksista, jotka tuovat esille animaatiotaiteen monet eri tekniikat, tyylit ja muodot. Vain oma kekseliäisyytesi ja luovuutesi on rajana! Teosten tekniikka ja esitystapa ovat vapaita. Teoksesi voi olla vaikkapa animaation freimeistä koottu teos, nukkeinstallaatio, praksinoskooppi, AR-animaatio tai vaikkapa liikkuva veistos! Teosten siis ei tarvitse olla perinteisiä animaatiovideoita tai ruudulta katsottavia videoteoksia, vaan toivottavasti teokset ulottuisivat kuvaruutujen yli. Yksikanavaiset, digitaaliset animaatioteoksetkin toki ovat tervetulleita!

Hakemukseen tarvitaan

  • Lyhyt kuvaus teoksestasi tai ideasta sekä sen tilalliset / tekniset tarpeet
  • Muutama visuaalinen luonnos / video
  • Alustava arvio kustannuksista
  • Omat yhteystietosi

Lähetä tiedot yhtenä tenä pdf-tiedostona maanantaihin 11.3. mennessä sähköpostitse, info@animaatiokilta.fi.

Taidehallin Säätiö maksaa valituille taiteilijoille/työryhmille Suomen Taitelijaseuran suositusten mukaiset näyttelypalkkiot. Taidehalli kattaa myös näyttelyn rakentamiseen liittyvät peruskustannukset, kuten tekniikan ja rakentamisen. Taidehallin säätiö tekee päätökset valinnoista huhtikuun 2024 aikana. Animaatiokilta tiedottaa ehdotuksensa lähettäneille jäsenille sähköpostitse päätöksestä.

Taidehallin pohjapiirros.

 

Top