ÄÄREEN – Dokumentaarisuus animaatiossa Masterclass-webinaarit

  • 06/01/2021

Ääreen-projekti esittelee neljä ainutlaatuista, kansainvälistä uuden mediataiteen ammattilaista luentosarjassaan. Nämä asiantuntijat haastavat teknologian rajoja luodessaan merkityksillisiä ja koskettavia, immersiivisiä taideteoksia.

ma 18.1. klo 13-15 Hanna Haaslahti: Immersive Art
ke 20.1. klo 13-15 Jaakko Kemppainen: Games Reflecting Reality
ma 25.1. klo 14.15-16 Ramsey Nasser (USA): Masterclass
ti 26.1. klo 9-10:30 Uri Kranot (Denmark): Anidox Masterclass

Masterclass-webinaarit ovat englanniksi. Kukin luento on noin 90 minuuttia, jonka jälkeen on 15-30 minuuttia yleisön kysymyksille. Webinaarien maksimi osallistujamäärä on 50 henkeä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu Masterclass-webinaareihin täältä.

Hanna Haaslahti

Hanna Haaslahti on mediataiteilija, joka työskentelee uuden median ja kokeellisen elokuvan parissa. Hän tutkii taiteessaan ihmisen ja teknologian vuorovaikutussuhdetta, miten koneet luovat sosiaalisia suhteita ja mitä ovat uudet narratiiviset interaktiot ihmisten välillä.
www.hannahaaslahti.net/

Jaakko Kemppainen

Pelit nähdään usein viihteenä, ajankuluna ja eskapismina. Mutta kuten muitakin taiteenlajeja, pelejä voidaan käyttää yhteiskunnallisen kommentoinnin välineenä. Pelit voivat kuvata konflikteja ja maailman tilaa, mutta myös kertoa koskettavia, henkilökohtaisia tarinoita.

Jaakko Kemppainen on kokenut pelisuunnittelija, joka työskentelee Taiteen edistämiskeskuksen pelitaiteen läänintaiteilijana. Hän tutkii pelaamisen ja peliteollisuuden reuna-alueita, pelaamisen ja pelien syvempiä merkityksiä ja pelinkehittäjien sisäisiä kamppailuja.
www.taike.fi

Ramsey Nasser (USA)

Ramsey Nasserin luento keskittyy luovaan, kokeilevaan 3D pelimoottoreiden hyödyntämiseen taiteellisessa ilmaisussa. Muita aiheita ovat vuorovaikutussuunnittelu, immersiivisyys, sosiaalisuus, koodi taiteena, reaaliaikainen koodaus virtuaalisessa maailmassa ja paljon muuta. Luento tarjoaa uusia näkökulmia pelimoottoreiden laajoihin mahdollisuuksiin ja kokeelliseen käyttöön. Ramsey esittelee esimerkkejä omista teoksistaan sekä tuo muita näkökulmia kontekstiin.

Ramsey Nasser on teknologisti, pelisuunnittelija ja kouluttaja, joka haluaa tehdä asioita, jotka ovat hauskoja, haastavia ja käytännöllisiä. Hänen työskentelynsä sisältää pelejä, applikaatioita, ohjelmointia, nettisivuja sekä paljon muuta. Nasser on valmistunut American University of Beirut ja Parsons New School for Design  -oppilaitoksista.
nas.sr

Uri Kranot (DK)

Uri Kranot toimii tanskalaisen ANIDOX-foorumin vastaavana kouluttajana. Hän on elokuvaohjaaja ja taiteilija, ja opettaa The Animation Worshop / VIA University Collegessa. Yhdessä kumppaninsa Michelle Kranotin kanssa Uri on tutkimus- ja kehitysstudio TinDrumin perustaja. 

Michelle ja Uri Kranotien työskentely on laajentunut perinteisen animaation yli ja yhdistää maalausta, piirrosta ja uusia teknologioita nykykokemukseksi. Heidän taiteensa on tunnettua poeettisesta herkkyydestään ja fragmentaarisista narratiiveistaan, jotka tutkivat mennyttä ja tulevaa, faktaa ja fiktiota. Kranotien elokuvat ja VR-installaatiot ovat laajalle levinneitä ja palkittuja. Viimeisin VR-teos TheHangman at Home voitti Venice VR Expanded biennaalin pääpalkinnon.
tinrdum.dk

Ääreen project presentation

Ääreen – dokumentaarisuus animaatiossa on immersiivistä animaatiota ja dokumenttia yhdistävä taideprojekti Keskustakirjasto Oodissa 2021. Se kannustaa dokumentaarisesta animaatiotaiteesta kiinnostuneita taiteilijoita ja luo taiteelle uusia, julkisia esityspaikkoja. 

Ääreen toteutetaan yhteistyössä Keskustakirjasto Oodin, Turku Animated Film Festivalin, Animaatiokilta ry:n, Taiteilijajärjestö MUU ry:n, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin, Aalto-yliopiston, Kansallisen audiovisuaalinen instituutti Kavin ja tanskalaisen ANIDOX foorumin kanssa, ja sitä koordinoi Taiken läänintaiteilija Annika Dahlsten.

Lisätietoa
Annika Dahlsten 
Läänintaitelija, Taiteen edistämiskeskus
annika.dahlsten@taike.fi, puh. 02 9533 0907

Sanna Huttunen 
Erikoiskirjastonhoitaja, Keskustakirjasto Oodi
sanna.m.huttunen@hel.fi, puh. 040 186 3042 

Kuva: Michelle ja Uri Kranot, Songbird, 2019

Top