ÄÄREEN – AVOIN TEOSHAKU

  • 01/06/2021

Animaatiokilta avaa yhteistyössä Taiteen Edistämiskeskuksen ja Keskustakirjasto Oodin kanssa avoimen teoshaun Ääreen – dokumentaarisen animaation kuukausi Oodissa.

Haemme lyhyitä animaatiolooppeja. Teoksista kootaan yhtenäinen videoteos, joka projisoidaan Keskustakirjasto Oodin alakerran seinään, ravintola Oodin viereen. Teos on esillä koko lokakuun. Kannustamme oivaltaviin ja kekseliäsiin ideoihin, jotka välittävät animaatiotaiteen monipuolisuutta katsojille. Teoksen ei tarvitse olla uusi, mutta pyrimme painottamaan sellaisia teoksia, jotka eivät ole olleet vielä laajalti esillä.

Teosten tekniikka on vapaa. Teoksissa ei saa olla ääntä. Teosten pituutta ei ole rajoitettu, mutta kannattaa huomioida, että tila on osittain ohikulkutila, joten ihmiset eivät välttämättä ehdi katsoa pitkiä teoksia.

Teoksen tulee soveltua julkisella paikalla esitettäväksi – teos ei saa loukata ihmisoikeuksia tai halventaa vähemmistöjä, eikä se saa sisältää väkivaltaa tai pornografista kuvastoa.

Tekniset vaatimukset

– Resoluutio Full HD (1920 x 1080)
– H.264 QuickTime –videotiedosto
– Container: .mov
– Codec: H.264 / AVCHD

Haku on auki 1.6. – 15.8. Lopulliset teokset valitaan syyskuun alussa.
Täytä hakulomake 15.8. mennessä täällä.

ÄÄREEN PROJEKTISTA
Ääreen on immersiivistä animaatiota ja dokumenttia yhdistävä taideprojekti keskustakirjasto Oodissa. Ääreen esittää vuorovaikutteista, dokumentaarista animaatiota Kuutio-tilassa ja tuo nähtäville näyttelyissä ja näytöksissä sekä kotimaista että kansainvälistä, uutta animaatiotaidetta. Ohjelmisto tuo tekijät esiin keskusteluissa ja haastatteluissa. Ääreen-työpajaan valituista teosehdotuksista asiantuntijajury valitsi toteutukseen Kuutio-tilaan Leena Pukin ja Karoliina Paapan teosehdotuksen ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” Teoksen tavoitteena on kääntää delfiinin kokemusmaailma ihmiskatsojalle ymmärrettävään muotoon ja tarjota immersiivinen taidekokemus, joka lisää empatian kokemusta. Ääreen tarjoaa joka torstai ohjelmaa: artist talk-tilaisuuksia, masterclass-tapahtuman ja kansainvälisenä animaation päivänä 28.10. yhteistyössä Kavin kanssa toteutetun animaatio-illan: elokuvanäytöksiä ja keskustelutilaisuuden. Ohjelmisto toteutetaan osittain paikan päällä Oodissa ja osittain etätoteutuksena.

Animaatiokillan näyttelyn lisäksi aulassa esitetään Aalto-yliopiston kuratoitu opiskelijanäytös. Lapsille ja nuorille on suunnattu animaatioaiheisia työpajoja.

Projekti on Taiteen edistämiskeskuksen, Keskustakirjasto Oodin, Turku Animated Film Festivalin, Animaatiokilta ry:n, Taiteilijajärjestö MUU ry:n, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin, Aalto-yliopiston, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Kavin ja tanskalaisen ANIDOX foorumin yhteishanke.

Artikkelin kuva: Everyday, Sade Lahti (2020)

Top